Tunnisteet

elintarvikkeet (48) elämä (34) Emmerdale (7) Euroviisut (3) haaste (10) joulu (7) juoma (15) keho (30) kesä (1) kirjat (22) koira (14) kuntoilu (57) Kuntoportti (20) käsityöt ja askartelu (7) Leffat (7) lenkkeily (11) lista (19) Minä (16) musiikki (5) onnellisuus (11) paasto (9) pelit (7) pyöräily (7) reissaaminen (15) ruoka (41) spinning (9) syksy (7) talvi (5) tankotanssi (18) unet (1) vaatteet (13) venyttely (10) yoga ja pilates (6) zumba (5)

sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

"Normaalin" päivän ruoat ja paastoilumietteitä

Alkuun kysymys niille, joita ei kiinnosta paastoilu tai Emmerdale. Nykyään lukijoita eksyy blogiini eniten hakusanoilla, jotka liittyvät paastoiluun tai Emmerdaleen. Joten niistä voin jatkossakin kirjoittaa hyvillä mielin. Vaan mistä muusta te haluaisitte lukea? Onko jotain oleellista, jota en ole muistanut käsitellä aikoihin?

Tällä viikolla kävi perjantaina paastoillessa ensimmäistä kertaa niin, että tuli vähän lipsuttua. Päivällä olin syönyt siis niin vähän, että illalla nukkumisesta ei tullut mitään ja oli pakko nousta hakemaan kourallinen pähkinärusinasekoitelmaa. Ei siis mikään hirveän suuri lipsahdus, mutta kuitenkin. Päivän kaloritkin olivat olleet niin alhaiset, että tuolla en varmastikaan paljolla ylittänyt sitä 500 kcal:n rajaa. Sen kanssa ei siis mitään hätää. Sehän siinä vain meni, että olen pyrkinyt pitämään paastopäivinä VAIN yhden ruokailun. Nyt oli pakko pitää kaksi.

Huomenna alkaakin taas koulujakso ja pääsen ensiviikolla testaamaan miten tämä paastoilu onnistuu koulussa. Haastetta tuovat sekä pitkät touhukkaat päivät että ruoan kanssa työskentely. Maanantaisin ja tiistaisin leivomme, keskiviikkoisin teemme makeisia ja torstaisin ja perjantaisin teemme ruokia. Jos menee hankalaksi, niin ehkä rupean pitämään päivät kahdella ruokailulla, mutta jos ei tunnu liian vaikealta niin tahdon jatkossakin pitää päivässä vain sen yhden ruokailun. Lisähaastetta tuo se, että mitä kaikkia ruoka-aineita voin helposti tuoda koululle ja säilyttää niitä lämpimässä kaapissa. Ellen sitten säästä päivän ruokailuani vasta siihen, kun saavun kotiin.

Tämän viikon paastopäivät osuivatkin tänne loppuviikolle ja ensiviikon paastopäivät valitsin sen mukaan milloin koulussa on kaikkein huonoimmat ruokapäivät. Näin ollen tästä tulee hetkeksi vahingossa vuoropäiväpaastoilua. Viikonloppuni ja ensiviikon alkuni näyttävät siis tältä:

Perjantai: paastopäivä
Lauantai: normaali päivä
Sunnuntai: paastopäivä
Maanantai: normaali päivä
Tiistai: paastopäivä
Keskiviikko: normaali päivä
Torstai: paastopäivä
Perjantai: normaali päivä

Tiistai on niin pitkä koulupäivä (ja aloittanen päivän joogailulla), että on pakko varata ruokaa mukaan. Torstaina pääsen niin hyvissä ajoin pois, että varmaankin syön vasta kotona ja koulun ruokatauon käytän teetä litkien. Jos tätä lukevat muut paastoilijat, niin mitkä teidän mielestänne ovat olleet helpoimpia paastoiluun sopivia mukaanotettavia ruokia? Itselläni on pyörinyt mielessä lähinnä hedelmät ja erilaiset juomasekoitukset, smoothiet yms.

Ajattelin eilen summittaisesti kirjoittaa ylös, että millaisia nämä minun normaalipäiväni sitten ovat, niin voin paremmin verrata normaalia päivää paastopäivään. No, loppujen lopuksi eilinen oli kaukana normaalista. Tai ehkä minulla ei koskaan olekaan mitään normaalia päivää vaan kaikki päivät ovat hyvin hyvin erilaisia. Joka tapauksessa tässä se tulee. Eilinen ruokapäiväni:

Aamiainen: Tattaripuuro, pellavansiemenet, auringonkukan siemenet, becel, maitoa

Välipala: pari itsetehtyä keksiä

Lounas: kasvismuhennosta (parsakaalia, kukkakaalia, paprikaa, sipulia), salaattia (kurkku, tomaatti, aurinkokuivattu tomaatti, raejuusto, pinjansiemenet), maitoa

Välipala: banaani

Välipala: appelsiini, pari keksiä

Päivällinen: salaattia (kurkku, punasipuli, oliivi... en enää edes muista mitä kaikkea siinä oli.), savusiikaa, paahtoleipää, graavilohta, juustoa

Iltapala: ruisleipä, graavilohta

Yöpala: salaattia, savusiikaa, ruisleipää, graavilohta

Aika monta eri ruokailua tähän mahtui. Noiden lisäksi päivän aikana meni paljon vettä, vichyä, teetä, kahvia ja lasillinen punaviiniä. Ainoalta normaalilta tässä tuntuu tuo lounaani. Muuten en syö kovinkaan usein tällaisia ruokia. Puuroa en syö melkein koskaan. Varsinkaan tattaripuuroa. Ostin sen joskus syksyllä kokeilumielellä, enkä hirveästi tykännyt. Kunhan tuo paketti on tyhjä, niin tuskin ostan toiste. Perjantain paastoilun jälkeen jostain syystä vain iski kauhea puurohimo. Mikäs ihmeen yöpala tuolla sitten oikein on, te kysytte. No, illalla lähdimmekin yllättäen kuuntelemaan stand upia ja kotiin tulimme joskus keskiyön jälkeen. Pakkohan sitä oli jotain saada vielä ennen nukkumaanmenoa. Stand upissa tuli myöskin juotua se lasillinen punaviiniä.

Vaikkei päivä sujunut ehkä aivan normaalilla tavalla, niin mielenkiintoista näitä syömisiä oli silti merkata. Etenkin kun laittoi vain summittaisesti, enkä ruvennut mittailemaan tarkkoja määriä. Merkitseminen sujui näin ilman turhaa stressiä ja laskemista. Kenties merkkailen näitä joskus toistekin ja ehkäpä silloin normaali päiväni on normaalimpi. (Valvotut tunnitkin ovat tuossa huomattavasti suuremmat kuin yleensä.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti