Tunnisteet

elintarvikkeet (48) elämä (34) Emmerdale (7) Euroviisut (3) haaste (10) joulu (7) juoma (15) keho (30) kesä (1) kirjat (22) koira (14) kuntoilu (57) Kuntoportti (20) käsityöt ja askartelu (7) Leffat (7) lenkkeily (11) lista (19) Minä (16) musiikki (5) onnellisuus (11) paasto (9) pelit (7) pyöräily (7) reissaaminen (15) ruoka (41) spinning (9) syksy (7) talvi (5) tankotanssi (18) unet (1) vaatteet (13) venyttely (10) yoga ja pilates (6) zumba (5)

torstai 6. kesäkuuta 2013

Kehonkoostumusmittaus

Kävin kehonkoostumusmittauksessa, kun kerran Kuntoportin asiakkaana ilmaiseksi pääsin. Edellisestä kerrasta onkin jo noin kolme vuotta. Silloin pääsin käymään InBody -mittauksessa. Tämä uusin, jossa kävin oli joku muu. Itse olen kuullut, että ainoa oikeasti luotettava on tuo InBody. En sitten itse siitä sen tarkemmin tiedä, mutta jos nämä muut eivät ole niin luotettavia, niin kai ne edes vähän suuntaa antavat, vaikkeivat täsmällisen tarkkoja tuloksia antaisikaan? Noissa InBody mittauksissa kävin aikoinani heti aamusta ja niin etten ollut mitään syönyt. Tässä viimeisimmässä kävin nyt rankan koulupäivän jälkeen iltapäivästä ja hyvin, hyvin janoisena.

Tuolloin kolme vuotta sitten olin siis täysin sohvaperuna, söin mitä sattuu ja aika paljon tuli juotuakin. Harmittaa, etten ole käynyt tällaisissa mittauksissa säännöllisemmin. Olisi mukava nähdä sitä mahdollista kehitystä tässä terveellisemmässäkin elämässä, eikä vain tällaista sohvaperunasta liikunta-addiktiksi -vertailussa. Onko ihmekään, jos on erilaisia tuloksia kun koko elämä on niin erilainen.

Osittain olin kuitenkin pettynyt näihin uusimpiin tuloksiin. En olekaan niiden mukaan niin hyvässä kunnossa kun luulin. Ehkä pitäisi ihan tarkoituksella ja asiakseen sittenkin vielä keskittyä tuohon laihdutukseen ihan pääasiallisena tavoitteena, eikä vain sivutuotteena.

Rasvaprosenttini on tuon mukaan vielä siinä ja siinä rajoilla, että onko se liikaa vai ei ja aineenvaihduntani on 39-vuotiaan tasolla?!?!?!?!?!? o.O (En yleensä käytä mitään hymiöitä tai pitkiä välimerkkijonoja blogissani, mutta pelkät sanat eivät olisi kuvanneet tarpeeksi tätä hämmästelyäni.)

Mittaukset kertovat joitain hyviäkin asioita. Esim. kehon sisäisen rasvan arvio oli alhaisempi kuin olisin uskonut noiden muiden uutisten jälkeen. Se oli ihan hyvällä ja hyväksytyllä tasolla. Tuo nimenomainen rasvahan on nimenomaan sitä vaarallista rasvaa.

Painoni oli tuossa pari kiloa enemmän kuin mitä aamupainoni omalla vaa'allani oli ollut, mutta kuitenkin noin 12kg vähemmän kuin silloin kolme vuotta sitten(, jolloin en ollut edes isoimmillani!). Noinkin hurjasta painonpudotuksesta huolimatta nämä lappuset väittävät, että lihasmassaa minulla olisi yli 20 kg enemmän. Voiko tuollainen muka pitää paikkaansa vai oliko tämä nyt ihan pilipalihöpönlöpömittaus?

Haaveenani olisi käydä säännöllisesti vaikkapa edes kerran vuodessa tuollaisessa InBody-mittauksessa. Niissä on muutenkin kaikkia juttuja tarkemmin ja enemmän. Piheys kuitenkin nostaa jälleen päätään, enkä ole varma tahdonko kuitenkaan maksaa siitä. Eikö joku kiltti vaan voisi aina ostaa sitä joulu- tai synttärilahjaksi minulle ja samalla mielellään varata sen ajankin, kun en tykkää soitella itse mihinkään? <3

Onko teillä kokemuksia näistä erilaisista mittaustavoista tai
ylipäätään mistään mittausjutuista? Kuulisin mielelläni muidenkin kokemuksia ja mielipiteitä näistä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti