Tunnisteet

elintarvikkeet (48) elämä (34) Emmerdale (7) Euroviisut (3) haaste (10) joulu (7) juoma (15) keho (30) kesä (1) kirjat (22) koira (14) kuntoilu (57) Kuntoportti (20) käsityöt ja askartelu (7) Leffat (7) lenkkeily (11) lista (19) Minä (16) musiikki (5) onnellisuus (11) paasto (9) pelit (7) pyöräily (7) reissaaminen (15) ruoka (41) spinning (9) syksy (7) talvi (5) tankotanssi (18) unet (1) vaatteet (13) venyttely (10) yoga ja pilates (6) zumba (5)

maanantai 28. tammikuuta 2013

Shoppailuja, leffakuulumisia ja kaikkea muuta sellaista.

Viime viikko oli touhukas ja mukava. Omien shoppailujen lisäksi kirjahyllyni sai lisää täytettä, kun uusin kirjani saapui postissa. Voitin vastikään arvonnassa Ken Bruenin London Boulevardin, joka siis saapui minulle perjantaina. Kiitos TeeTeelle tästä hienosta kisasta. Kannattaa käydä lukemassa hänen blogiaan Kirjatoukka.

Keskiviikkona kävin elokuvissa katsomassa Anna Kareninan ja Piin elämän. Hyvällä mallilla siis se, että saisin ennen gaalaa katsottua mahdollisimman paljon tämän vuoden Oscar-ehdokkaita.

Anna Karenina oli positiivinen yllätys. Sen pitäisi saada vähintäänkin jonkinlainen lavastus-,kuvaus-, tai puvustuspalkinto. Hyvinkin voisin kuvitella, että tämä olisi niitä harvoja elokuvia, jotka toimivat paremmin kuin kirja, vaikken ole sitä koskaan lukenutkaan. Jäi vain sellainen kuva, että kirja olisi pitkäveteinen ja elokuvassa kaikki parhaiten tehty oli sellaista, jota ei voi kirjassa tehdä samoin. Mielenkiinto silti heräsi ja ehkäpä luen tuon joku päivä.

Piin elämä oli suurinpiirtein sellainen kuin olin odottanutkin. Siitä toki olikin alunperin isommat odotukset kuin Anna Kareninasta. Tässä taas luulen, että kirja voisi olla parempi. Sitäkään en ole itse lukenut, mutta kenties vielä joskus.

Kirjakaupassa sattuikin hassu tapaus. Ostin ihan muita kirjoja ja tiskillä minulle yritettiin vielä kaupitella sitä Piin elämää. Naureskelin siinä, että en nyt osta sitä kun olen juuri menossa katsomaan sitä elokuviin. Muutenkin minua jäi huvittamaan tuo tapaus. Ei kai kirjakaupassa yleensä yritetä vielä tiskillä kaupata jotain muita kirjoja? Muissakin liikkeissä se mitä lähtiessä tiskillä yritetään kaupata mukaan on yleensä jotain pientä, esim. karkkia, kyniä, pinssejä tai jotain krääsää. Kummallista, että nyt yritti ihan kokonaista kirjaa kaupata.

Kirjojen lisäksi kävin ostamassa Ekolosta erilaisia jauhoja ja Anttilaan kävin käyttämässä lahjakortin. Sillä sain uudet karamellimuotit, vesimelonin ja greipin tuoksuista ihorasvaa ja vielä kasvonaamion. Yleensä en tuollaisia kasvonaamioita ostele. Ainakaan näissä pienissä paketeissa. Nyt vain oli heitettävä jotain pientä vielä mukaan, että saan koko lahjakortin käytettyä.

Nyt täytyisi varmaan heittää tuo kasvonaamio naamalle, leipoa jotain hyvää ja ruveta lukemaan noita kirjoja.

Onko joku jo ehtinyt lukea Varpu Tavin uusimman kirjan, hyppynarukuurin? Itse en tuota ole vielä käsiini saanut, mutta netissä tuntuu tuosta olevan juttua jo pullollaan. Olinkin jo vähän haaveillut siitä, josko muun liikunnan oheen lisäisin tuon hyppynarukuuriin mukaan. Netistä kun jo löytyi tuo ohjelma. Noin vuosi sitten ostin hyppynarunkin, mutta melko vähiin ovat hyppimiskerrat jääneet. Etenkin talven ajaksi tuo hyppiminen olisi hyvä idea. Lenkille kun ei pääse ja pihalle ei huvita lähteä. Kilttinä tyttönä haluaisin kuitenkin aloittaa hyppimisen maanantaina, enkä minään muina päivinä. Yllätys, yllätys, olen nyt liian sairas mihinkään hyppimishommiin. Tässä kuitenkin kopioituna tämä ohjelma:

1. viikko:
Maanantai: 1 x noin 5 min, noin sata hypähdystä. Pidä tarvittaessa taukoja.
Tiistai: 2 x 5 min, kummallakin kerralla noin sata hypähdystä. Toisen sarjan voi tehdä aamulla, toisen illalla.
Keskiviikko: 1 x 5 min
Torstai: Treenitauko
Perjantai: 2 x 5 min
Lauantai: 1 x 5 min
Sunnuntai: Treenitauko
2. viikko:
Maanantai: 3 x 5 min
Tiistai: 1 x 5 min
Keskiviikko: 3 x 5 min, voit halutessasi tehdä treenin kolmessa osassa
Torstai: Treenitauko
Perjantai: 1 x 5 min
Lauantai: 3 x 5 min
Sunnuntai: Treenitauko
3. viikko:
Maanantai: 1 x 5 min normaalia hyppimistä, sitten vauhtihyppelyä (mahdollisimman nopeaan tahtiin niin monta hyppyä kuin pystyt), sen jälkeen 5 min rauhallisempaa hyppelyä
Tiistai: Treenitauko
Keskiviikko: 2 x 5 min, kokeile sitten yhdellä jalalla hyppimistä
Torstai: 1 x 5 min
Perjantai: 1 x 5 min normaalia hyppimistä, sitten vauhtihyppelyä (mahdollisimman nopeaan tahtiin niin monta hyppyä kuin pystyt), sen jälkeen 5 min rauhallisempaa hyppelyä
Lauantai: Treenitauko
Sunnuntai: 1 x 5 min
4. viikko:
Maanantai: 1 x 15 min
Tiistai: Treenitauko
Keskiviikko: 10 min aamulla, 10 min illalla
Torstai: Treenitauko
Perjantai: 1 x 15 min vaihtoaskelhyppelyä ja 1 x 5 min vauhtihyppelyä
Lauantai: Treenitauko
Sunnuntai: Hypi 500 kertaa siinä ajassa kuin pystyt

Loppujen lopuksi kuitenkin ajallisesti hyvin vähän hyppimistä per päivä. Mielenkiintoista testata mitä tällainen pieni lisä tekisi ja miten tehoaisi. Ehkä sitten aloitan tämän ensimaanantaina?


P.s syksyllä kauhistelin sitä, että en jonkun tankotanssitunnin lämmittelyn aikana pystynyt tekemään siltaa, vaikka aina olen osannut, mutten vain ole tainnut noin kymmeneen vuoteen kokeilla. No, viikonloppuna yritin sitten näyttää miten vaikeaa se nykyään on, enkä enää osaa. Kappas, nyt se sitten onnistuikin ihan hyvin. Onkohan silloin ollut vain jotenkin huono päivä tai tuullut väärästä suunnasta vai mitä kummaa, kun en siinä syksyllä onnistunut?

7 kommenttia:

 1. Anna Karenina on varmasti mahtava uutena leffana, mutta minusta Piin elämäkin oli huikea! Mun eka 3D!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen katsomaan sen Anna Kareninankin! :)
   Oletko lukenut noista kumpaakana? Kannattaako lukea?

   Poista
 2. Hyppykommentti. Vahvistaa ainakin luustoa ja tulee testattua lantiopohjalihasten kunto. Hörppääpäs vielä lasillinen vettä ennen kuin aloitat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensivuoden kesäkisa?

   Litra vettä ja kuka pomppii tietyssä ajassa eniten pissaamatta housuun?

   Poista
 3. ps. Saako näin vanhoihin juttuihin kommentoida? Olen vähän tottumaton näissä plokien etikettisäännöissä. Siitä huolimatta seuraavaksi menen antamaan omat vinkkini hyvän mielen elokuvista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omalla vastuulla! Voi olla, että soitan poliisit perään!
   Eiku tottakai voipi kommentoida. Suurta keskustelua näissä tuskin saa aikaan, jos muut eivät lue vanhoja. Tai ehkä jotkut lukevatkin?
   Jes, leffavinkit ovat aina tervetulleita!

   Poista