Tunnisteet

elintarvikkeet (48) elämä (34) Emmerdale (7) Euroviisut (3) haaste (10) joulu (7) juoma (15) keho (30) kesä (1) kirjat (22) koira (14) kuntoilu (57) Kuntoportti (20) käsityöt ja askartelu (7) Leffat (7) lenkkeily (11) lista (19) Minä (16) musiikki (5) onnellisuus (11) paasto (9) pelit (7) pyöräily (7) reissaaminen (15) ruoka (41) spinning (9) syksy (7) talvi (5) tankotanssi (18) unet (1) vaatteet (13) venyttely (10) yoga ja pilates (6) zumba (5)

tiistai 1. tammikuuta 2013

Kirjanmerkkini

Tässä aihe, josta olen halunnut kirjoittaa jo pitkään ja aivan sattumalta marraskuussa Raisa aloitti tällaisen haasteen. Sopivasti siis sattui ja nyt saan hyvällä tekosyyllä kirjoittaakin tästä aiheesta. Seuraavaksi siis esittelen kirjanmerkkejäni.

Perinteinen kuitti.
Hyvin usein käytän kirjanmerkkinäni vain jotain mikä sillä hetkellä sattuu olemaan käden ulottuvilla. Tällaisia usein käytettyjä merkkejä ovat kuitit, karkkipaperit ja postikortit. Yleensä jos löydän jonkin kirjani välistä karkkipaperin, niin tiedän, että olen lukenut sitä kirjaa joulun aikaan. Harvoin muuten saan käsiini mistään karkkipapereita.

Ilmeisesti osa ihmisistä ei ole pitänyt näistä edellämainituista vaihtoehdoista, koska muutama vuosi sitten sain lahjaksi ihan oikeita kirjanmerkkejä. Kyllähän ne ovat ihania ja olen miettinytkin, että siinä olisi ihan mielenkiintoinen keräilykohde. Voiko kirjanmerkkejä olla koskaan liikaa? Eivätkä ne ainakaan vie paljon tilaa.

Tämä viiniopas roikkui mukanani koko kesän 2012
milloin minkäkin kirjan välissä, kunnes testamenttasin sen miehekkeelle.

Tämän kirjoja suojelevan enkelin sain äeteeltä.


Tämä litteä nalle on kenties kirjanmerkeistäni suurin suosikkini.
Tämä pehmeä ja laiha kaveri pitää hyvin huolta siitä mihin kohtaan kirjassa jäin.
Kun kirjan sulkee, niin nallesta näkyy suloisesti pää ja jalat.

Esholt
Uusinta kirjanmerkkiäni en ole vielä edes testannut.
Se tarttui mukaan Esholtista eli kylästä,
jossa ennen kuvattiin Emmerdalea.
Merkissä esitellään tärkeitä kuvauspaikkoja. Kirjanmerkki on ostettu pienestä putiikista, jossa nykyään myydään mm. kaikenlaista Emmerdale-krääsää ja muutakin Englantiin liittyvää. Kauppa sijaitsee samalla paikalla kuin tuo kuvauksissa käytetty postitoimisto ja taisi siinä vieläkin olla postitoimintaa.

Pointsit kotiin ja kunnianosoituksia niille, jotka tunnistavat avoinna olevat kirjat.

Kirjanmerkkejään ovat esitelleet ainakin:

Raisa blogissaan Kirjaurakka 2011 ja

Paula blogissaan Luen ja kirjoitan.

Haastan kaikki tätä lukevat esittelemään omat kirjanmerkkinsä. Oli niitä sitten yksi tai sata ja mitä ikinä ne ovatkaan olleet alunperin.

2 kommenttia:

 1. Kävin jo eilen kommentoimassa, että hienoja ovat, mutta ei tämä sivu tahtonut kommenttiani julkaista :-)...

  Enkeli on hieno, kovin antajansa näköinen ihastuttavalla tavalla.

  Nalle taas on ihan sinua <3.

  Kiitos linkityksestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvä! :)
   Näin jälkikäteen rupesin kyllä miettimään, että muistinkohan tuon enkelin antajan oikein. No, ainakin aina sen nähdessäni ajattelen äeteetä.
   Hyvä lahjavinkki lukijoille: Kirjanmerkit. Sitten lahjan saaja aina ajattelee antajaa kun näkee merkin ja kunnon lukija näkee sitä usein! ;)

   Poista