Tunnisteet

elintarvikkeet (48) elämä (34) Emmerdale (7) Euroviisut (3) haaste (10) joulu (7) juoma (15) keho (30) kesä (1) kirjat (22) koira (14) kuntoilu (57) Kuntoportti (20) käsityöt ja askartelu (7) Leffat (7) lenkkeily (11) lista (19) Minä (16) musiikki (5) onnellisuus (11) paasto (9) pelit (7) pyöräily (7) reissaaminen (15) ruoka (41) spinning (9) syksy (7) talvi (5) tankotanssi (18) unet (1) vaatteet (13) venyttely (10) yoga ja pilates (6) zumba (5)

lauantai 5. tammikuuta 2013

Hedelmäinen soijasuikalekastike ja selkävointia

Tein eilen kevyitä verryttelyjä ja venyttelyjä selälleni ja hoidin sitä myös lämpötyynylläni. Nyt on hiukan parempi olo. Hiukan outo olo vielä niskassa ja selässä ja nuha vielä vaivaa, mutta ehkä tästä vielä joskus elävien kirjoihin päästään.

Onneksi oli vielä sitä herkullista salaattia jäljellä. Enää ei ole. Loppuvaiheessa sitä oli niin vähän, että päätin jatkaa sitä. Lisäsin siihen raejuustoa aurinkokuivattuja tomaatteja ja oliiveja. Jos mahdollista, niin salaatista tuli vieläkin parempaa.

Lopun salaatin söin cous cousin ja tämän herkullisen kastikkeen kanssa:
  • soijasuikaleita (plus runsaasti vettä)
  • sipulia
  • maapähkinöitä
  • viinirypäleitä (noin puoli rasiallista)
  • koskenlaskijaa (ehkä noin neljäsosa paketista)
  • kasvisliemikuutio
  • currya
  • limemaustetta (sis. mm. limejauhetta, cayennepippuria, valkosipulia, kurkumaa, juustokuminaa, inkivääriä, mustapippuria)
  • (suurustukseen vehnäjauhoa)
Ensin käristin sipulin ja pähkinät, sitten heittelin pikkuhiljaa muut aineet sekaan. Soijasuikaleet olivat muhineet mausteissa ja vedessä jonkin aikaa odottelemassa.

Maku taivaallinen.

Olen niin summittainen näiden reseptien kanssa, enkä jaksa kunnolla kirjoittaa näitä ylös. Eli jos haluat itse testata, mutta joku vaihe askarruttaa, niin kysy toki.

Maku noin sata kertaa parempi kuin ulkonäkö.

4 kommenttia:

  1. Pitää tunnustaa, etten osaa käyttää soijasuikaleita tai -mitään ruoanlaitossa. Ei kun osaanpas: soijakastiketta :-D heheh.

    Pitäisi opetella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi :)
      Eikun vaan tästä testaamaan!

      Soijajutut yleensä tuntuu olevan sellaisia, että kukaan ei onnistu kauhean hyvin ensimmäisellä kerralla. Rohkeasti ja uutterasti vaan pitää testailla ja opetella, että miten niistä saa juuri itsellensä sopivan makuisia ja hyviä juttuja.

      Poista
  2. Nam, näyttää hyvältä! Oon pari kertaa kokeillu noita soijasuikaleita, mutta mokkasin niitä mukaan jonkun valmiskastikepurkin kanssa, kun mie vähän pelkään etten saa omista kastikkeista tarpeeks maukkaita :S Pitää kokeilla tällä vaikka joskus!

    VastaaPoista
  3. Viimeksi kun tein samantapaista uudelleen, niin keitin soijasuikaleet mausteineen erikseen ja heitin siitä suurimman osan liemestäkin pois ja sitten vasta rupesin tekemään tuota, että heitin loput aineet sekaan. Koskenlaskijan tilalla käytin smetanaa ja lisukkeeksi tein makaronia. Hyvää tuli molemmilla kerroilla.

    VastaaPoista