Tunnisteet

elintarvikkeet (48) elämä (34) Emmerdale (7) Euroviisut (3) haaste (10) joulu (7) juoma (15) keho (30) kesä (1) kirjat (22) koira (14) kuntoilu (57) Kuntoportti (20) käsityöt ja askartelu (7) Leffat (7) lenkkeily (11) lista (19) Minä (16) musiikki (5) onnellisuus (11) paasto (9) pelit (7) pyöräily (7) reissaaminen (15) ruoka (41) spinning (9) syksy (7) talvi (5) tankotanssi (18) unet (1) vaatteet (13) venyttely (10) yoga ja pilates (6) zumba (5)

perjantai 4. tammikuuta 2013

Toipumista ja vuoden ensimmäinen resepti

Kateellisena olen tämän aamun lukenut muiden blogeista treenipäivityksiä. Itse en ole tämän vuoden puolella päässyt lainkaan treenailemaan. Viimeiset pari päivää on mennyt jo niin maatessa, että alkaa jo selkääkin särkemään. Eli vaikken vieläkään täysin terve ole, niin pitänee jo pikku hiljaa yrittää ainakin istua ja seistä enemmän. Mieli tekisi lähteä koiran kanssa vähän pitemmällekin kävelylle. Sekin tekisi hyvää ja onhan seisoskelu rankempaa kuin kävely. Kun vain malttaisin ottaa sen kävelyn tarpeeksi rauhallisesti. En nyt uskalla ottaa tämän kanssa mitään riskejä ja lähteä riehumaan liian aikaisin. Vielä eilen haaveilin, että viikonloppuna pääsisin jo salillekin riehumaan, mutta ehkä kannattaa siltikin ottaa vielä rauhallisemmin, vaikka tästä alkaisinkin jo tervehtyä. Luulin nimittäin päässeeni jo eroon tästä taudista, mutta se iski uudestaan. Ehkä sitten lähdin liian nopeasti touhuamaan kaikenlaista. Nyt en sitten uskalla tehdä mitään. Tuohon edellämainittuun touhuamiseen ei kuitenkaan kuulunut edes mitään hikitreenejä vain ihan vain kaikkea normaalia kävelyä ja puuhailua ja uuden vuoden juhlintaa.

Nämä auttoivat selviämään eilisestä.
Hopeareunus tässä pilvessä on se, että pariin päivään en ole ollut koulussa ja olen voinut olla koiran seurana koko ajan. Kovasti se seuraa tarvitseekin. Nyt näköjään nukkuu. On se vaan touhukas koira. Ihan niinkuin emäntänsäkin.

Toinen hyvä juttu tässä kotona sairastelussa on se, että en ole jaksanut tehdä oikeastaan mitään muuta kuin katsoa elokuvia ja lukea kirjaa. Näin olen jo ehkä päässyt elokuvatavoitteissani eteenpäin, vaikken vielä olekaan mitään tarkkoja suunnitelmia tehnyt sen suhteen mitä listoja alkaisin katselu-urakassani läpikäymään.

Seuraavaksi sitten se lupaamani resepti, jos nyt reseptiksi voi sanoa ainesosaluetteloa, jossa ei ole tarkkoja määriä. Tällaisen ruokaisamman terveyssalaatin kehittelin itselleni:

  • salaatinlehtiä
  • quinoaa
  • parsakaalia
  • yksi tomaatti
  • yksi paprika
  • pellavansiemeniä
  • kurpitsansiemeniä
  • oliiviöljyä

Siemenet paahdoin. Parsakaalit höyrytin kattilan päällä samalla, kun keitin quinoat. Kyllä muuten tulikin hyvää tästä. Meinasin aluksi laittaa tähän raejuustoakin, mutta hyvää se oli ilmankin sitä. Ehkä otan kohta aamupalaa ja laitan sitä raejuustoa annoksen päälle. Pakko olla hyvää. Nyt vain toivon, ettei mieheke ole vienyt loppuja salaatista töihin evääkseen. En ole vielä jääkaapilla ehtinyt tänään käydä. Siitä hyvästä saa kyllä käydä ostamassa minulle uusia aineksia johonkin herkulliseen salaattiin, jos on nuo ehtinyt syödä!

2 kommenttia:

  1. Olen niin tykästynyt bulguriin, että se jo loppui. Pitää mennä heti ostamaan lisää. Siinäkin sanotaan paketin kyljessä että passaa salaatteihin. Mielikuvissani laittaisin siihen jotain äkäisempää makua, kuten vihreitä oliiveja ja aurinkokuivattua tomaattia yms.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nam, vois olla hyvää. Mietin tänään jo aiemmin, että tähän olis sopinu tosi hyvin aurinkokuivatut tomskut tai joku, josta saa vähän enemmän makua. Esim. feta.

      Poista