Tunnisteet

elintarvikkeet (48) elämä (34) Emmerdale (7) Euroviisut (3) haaste (10) joulu (7) juoma (15) keho (30) kesä (1) kirjat (22) koira (14) kuntoilu (57) Kuntoportti (20) käsityöt ja askartelu (7) Leffat (7) lenkkeily (11) lista (19) Minä (16) musiikki (5) onnellisuus (11) paasto (9) pelit (7) pyöräily (7) reissaaminen (15) ruoka (41) spinning (9) syksy (7) talvi (5) tankotanssi (18) unet (1) vaatteet (13) venyttely (10) yoga ja pilates (6) zumba (5)

maanantai 27. elokuuta 2012

Joko syksy saa?

Viimeaikoina olen ollut jo ihan syksyfiiliksissä, vaikka tuntuukin siltä, ettei tänä vuonna kesä koskaan oikein tullutkaan. Tai ainakin se oli lyhyt ja siitä puuttuivat kaikki kunnon helteet. Ehkä tunnelmiin on osittain vaikuttanut koulujen alkaminen ja kaikenlainen kotipuuhastelu. Yksi lähes jokavuotinen juttu mitä tein oli se, että tein itse ison annoksen kurkkusalaattia. Siitä on jo noin kaksi viikkoa ja maistelemaankin on jo päästy. Kaikki tuollainen isojen ruoka-annoksien tekeminen ja talven varalle hamstraaminenhan on syksyhommaa. (Tulihan siinä kyllä käytettyä miestä orjatyövoimana, niin ei tarvinnyt ihan itse kaikkea raastaa ja pilkkoa.) Syksyiseltä puuhalta tuntuu myös tämä teen lipittely. Sitä on nyt tullut paljon tehtyä, kun a) yritän taas vähentää kahvin juontia b) yritän sillä hillitä suurta ruoanhimoa ja opetella syömään taas vähän pienempiä annoksia. Kävin äsken ostamassa kolmea erilaista teetä:

Vihreä tee, persikka-passionhedelmä
Rooibos, vanilja
Rooibos, karpalo-kerma

Viimeisintä noista maistoinkin jo. Oli oikein hyvää ja lämmitti sekä mieltä että kehoa. Kaiken lisäksi on huippuhyvä juttu, että kun melkein aina ostaa noita Pirkka-tuotteita, niin samalla ne ihan vahingossa ovat Reilun Kaupan tuotteita. Tällaista syksyn onnellisuutta kun saisi purkitettua ja käytettyä sitten säännöllisesti helmikuusta huhtikuun loppuun, niin kyllä kelpaisi. Saisikohan sitä kaapattua jostain ulkomailta, jos tuona aikana lähtisi aina jonnekin reissuun lyhyemmäksi tai pitemmäksi ajaksi. Mitä kivoja juttuja lopputalvelle/alkukeväälle voisi keksiä, että jaksaa paremmin?

3 kommenttia:

 1. Minä olen parina vuonna luottanut kirkasvalolampun, hunajan ja vitamiinien voimaan. Valkosipuli ja inkivääri pitävät syyslenssut poissa, hedelmät ja juurikin tuo lamppu mielen virkeänä ja hunaja teen seassa olon mukavan pehmoisena.

  Myös se paljon puhuttu liikunta-uni-ruokavalio -kombo tekee aika paljon. :) Ja juhlat! Juhlia ei koskaan voi olla liikaa!

  VastaaPoista
 2. Tuli muuten tänään kurkkusalaattia syödessä mieleen, että voisikohan samaa reseptiä muokata niin, että tekisikin kurkkuviipaleita? Mies nimittäin ostaa alvariinsa kaupasta kurkkuviipaleita leivälle laittaakseen, mutta kurkkusalaatille ei ole niin montaa käyttötarkoitusta. Taitaa olla myöhäistä jo testata tälle syksylle, kun avomaankurkkusesonki lienee jo ohi? Mitenköhän tämän muistaisi ensi vuonna...

  VastaaPoista
 3. Kenties, kenties.
  EI KAI OLE OHI?!?!? :O
  Meikä nimittäin ajatteli vielä tehdä tupla-annoksen joku päivä. Nyt kun tehtiin vaan yksinkertainen annos ja täällä sitä kuluu ihan mahottomia määriä.

  VastaaPoista