Tunnisteet

elintarvikkeet (48) elämä (34) Emmerdale (7) Euroviisut (3) haaste (10) joulu (7) juoma (15) keho (30) kesä (1) kirjat (22) koira (14) kuntoilu (57) Kuntoportti (20) käsityöt ja askartelu (7) Leffat (7) lenkkeily (11) lista (19) Minä (16) musiikki (5) onnellisuus (11) paasto (9) pelit (7) pyöräily (7) reissaaminen (15) ruoka (41) spinning (9) syksy (7) talvi (5) tankotanssi (18) unet (1) vaatteet (13) venyttely (10) yoga ja pilates (6) zumba (5)

sunnuntai 26. elokuuta 2012

Pyörällä päästään

Hyvänmielen haasteeseen kymmenen kirjan keksiminen onkin yllättävän vaikeaa ja aikaa vievää, joten kirjoittelenpa tähän väliin eilisestä päivästä. Aamupäivän ryhmäliikuntoihin en valitettavasti ehtinyt, mutta jotain piti keksiä, ettei koko päivä mene ihan sisällä istuskeluksi ja laiskotteluksi. Päätin sitten lähteä pyöräretkelle. Tässä kaupungissa ainoa lenkki, jonka voi tehdä ilman suurempia mäkiä taitaa olla tuo Jyväsjärven ympäri menevä lenkki, joten lähdin Rantaraittia pitkin polkemaan.

En ollut ehtinyt kotiovelta sataakaan metriä kun alkoi hiukan satamaan vettä. Reippaasti päätin että jos en koko järven ympäri mene niin vähintään pienemmän pään tai ison sillan kautta on mentävä. Minuahan ei ole tehty sokerista! Hyvin nopeasti sade kuitenkin hellitti, enkä saanut tekosyytä lyhentää lenkkiäni, vaikka aluksi vähän laiskottikin ja tuntui, ettei pyörä kulkenut niin nopeasti kuin olisin halunnut. Sinnikkäästi jatkoin matkaa ja poljin kuin poljinkin koko järven ympäri ja vielä kotiinkin asti. Loppumatkasta olikin jo ihan hyvä mieli ja ihmettelin, että näinkö helposti ja nopeasti se matka menikin. Eli 13 kilometriä 39 minuuttiin.

Kyllähän se pyöräily on ihan mukavaa hommaa, kun sitä pääsee tekemään jossain vähän erilaisemmissakin maisemissa. Silloin vähän tympii, jos joka päivä joutuu tekemään yhtä ja samaa reittiä ja aina samat maisemat. Täällä päin on myös ihan liikaa reittejä, joissa joutuu ylämäet taluttamaan ja alamäet jarruttelemaan. Järven ympäri mennessä ei ollut onneksi kumpiakaan vaan koko matkan sai polkea. (Jos joku osaa neuvoa Jyväskylästä yhtä hyviä pyöräilylenkkejä kuin tuo järven ympäri, niin kertokaa!) Seuraavan kerran kun on pyörän osto edessä, niin ehkä voisi sittenkin ostaa sellaisen, jossa on enemmänkin kuin kolme vaihdetta. Vai onko niissä sellaisissa sitten koskaan jalkajarruja? Ne ovat minulle ehdottomat, jos hengissä haluan selvitä.

Pitäisi varmaan ihan jalkaisinkin tuo reitti mennä vielä ennen kuin lumet ja pakkaset tulevat. Muistaakseni en nimittäin tänä kesänä ole tuota Jyväsjärveä kertaakaan jalkaisin kiertänyt ja pitäisihän se vähintään kerran vuodessa tehdä. Tekosyynä käytän sitä, että olen tänä kesänä ollut kotona todella vähän, kun koko ajan olen ollut jossain reissussa.

Illalla olisi sitten syvävenyttelyä, johon tekisi kovasti mieli mennä. On nuo venyttelytkin jääneet kesän aikana vähän liian vähille, vaikka sitä onkin varmaan ollut enemmän kuin muuta liikuntaa. Riippuu vaan nyt vähän siitä, että hellittävätkö nämä kerran kuussa tulevat hirveät kivut vai eivät. Jos eivät, niin en kykene lähtemään täältä minnekään. Toisaalta venyttelyn jälkeen voisi hyödyntää kuntosalin saunaa. Vai lupaisinko nyt tässä itselleni, että jos en lähde salille venyttelemään, niin tekisin edes jotain venyttelyjä kotona?
4 kommenttia:

 1. Lähde venyttelemään ja saunaan. Ne molemmat auttavat niihin kerran kuussa tuleviin kipuihin.

  Ja ei kai pyörässä voi tarvia yli kolmea vaihdetta? Turhuutta ;D

  VastaaPoista
 2. Tarvii, jos haluu että jalat vispaa koko ajan! >:D

  Päivä on mennyt vähän turhan nopeaa. Nukahdin (niinkuin aina särkylääkkeen jälkeen), jonka jälkeen söin. Sitten totesin, että onkin niin hyvä olo, että voisi lähteä venyttelemään. Katsoin kelloa ja huomasin, että venyttely oli alkanut jo noin vartti sitten. Voihan rähmäkäpälä sentään.

  Sauna kyllä tekisi nyt hyvää. <3 Mistähän sellaisen saisi?

  VastaaPoista
 3. Jee, onpa mukavaa, että sullakin on nyt blogi! Olen ajatellut että pidät kumminkin jotain äitiblogia anonyymisti jossakin. Sopisi sinulle ;-D...

  Suosittelen lukijat-gadgettia tuohon laitaan, niin on helpompi ottaa sut seurantaan. Pliis?

  MUOKKAUS: Ja toivon myös, että poistat tuon inhottavan robottivarmennuksen. Se vain häiritsee. Ei kummemmin ole robotit mulla ainakaan käyneet kylässä. :-)

  VastaaPoista
 4. Mukavaa, että yleisö tykkää.
  Joo, pitänee laittaa. En ookkaan tajunnu, ettei se automaattisesti ole siinä. Paljon muutakin juttua täällä on, joka vaatii vielä hienosäätöä. (Kun vaan ois aikaa katsella, että mistä noita kaikkia muokkausjuttuja löytyy.)

  Nuo robottivarmennukset on kyllä rasittavia. Etenkin viime aikoina, kun olen niitä muiden blogeissa joutunut varmentamaan, niin en ole saanut niistä teksteistä edes selvää.
  Kai sen voisi ottaa ensin pois ja laittaa sitten takaisin, jos on tullut robotteja.

  VastaaPoista