Tunnisteet

elintarvikkeet (48) elämä (34) Emmerdale (7) Euroviisut (3) haaste (10) joulu (7) juoma (15) keho (30) kesä (1) kirjat (22) koira (14) kuntoilu (57) Kuntoportti (20) käsityöt ja askartelu (7) Leffat (7) lenkkeily (11) lista (19) Minä (16) musiikki (5) onnellisuus (11) paasto (9) pelit (7) pyöräily (7) reissaaminen (15) ruoka (41) spinning (9) syksy (7) talvi (5) tankotanssi (18) unet (1) vaatteet (13) venyttely (10) yoga ja pilates (6) zumba (5)

keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Aikainen lintu madon nappaa

Täällä on jo pari päivää ollut hiljaista, koska en haluaisi tästä pelkkää kuntoilublogia, enkä tällä viikolla ole tehnyt mitään mainitsemisen arvoista, joka liittyisi johonkin muuhun kuin liikkumiseen. Tästä harvinaisesta tapauksesta pitää nyt tulla kuitenkin raportoimaan. Toivottavasti tämä ei kuitenkaan jää ainutkertaiseksi.

Kaikkeen sitä ryhtyykin. Nyt on ensimmäinen oikea aamulenkki takana. Kello herätti jo 06.40, vaikka tänään on vapaapäivä. Vaan minkäs sille mahtaa, että aamulla saa aikaiseksi paljon paremmin ja hyytyminen alkaa iltapäivästä. Eikä siihen yleensä vaikuta edes se mihin aikaan on herännyt. Suunnittelin, että aloitan aamulenkkeilyt todella rauhallisesti ja pienin matkoin. Matkan aikana kuitenkin yli kaksinkertaistin aiotun matkan, kun virtaa tuntui riittävän, eikä ollut muutenkaan mihinkään kiire.

2,9 kilometrin matkan taitoimme aikaan 23 ja puoli minuuttia. Yllättävän hyvin. Toimiikohan tuo sivusto oikein, josta aina mittailen näitä matkojani. Mukanani oli siis Pommi-koira, joka on luonani vähän alle puolet ajasta. Nyt on ollut jo noin viikon ja olen parhaani mukaan yrittänyt treenata Pommiakin parempaan kuntoon. Pääosin kävelimme tuon lenkin, mutta satunnaisia pätkiä hölkkäsimme Silti noin hyvä aika hämmästyttää. Koiran kanssahan joutuu vähän väliä pysähtelemään. (Eilen tuli illalla napattua koiran lisäksi miehekekin mukaan ja tehtiin 6,3 km:n lenkki noin tuntiin.)

Koirasta huolimatta en siis aiemmin ole aamulenkkeilyt. Yleensä aamuisin koiran käyttää pihalla vain noin 10-500 metrin päässä, että rassukka pääsisi aamupissalle. Mahdolliset pitemmät lenkit olen sitten säästänyt iltapäivälle. Tällä viikolla kuitenkin tajusin, että jos olen näin aamuihminen, niin miksenpä veisi koiraa jo heti aamusta pitemmälle lenkille ja hyvällä tuurilla jaksan tehdä iltapäivälläkin pitemmän lenkin. Jos jostain syystä ei aina ehdi iltapäivällä tehdä hirveän pitkää, niin ainakin on saanut aamullakin käydä. Oikeastaan tämä oli vasta toinen asia, jota ajattelin. Alunperin ajatus lähti siitä, että itsekin voisin lenkkeillä aamuisin enemmän. Eli yritän jo ensiviikolla tehdä sen, että lähden lenkille jo aamusta, vaikkei koira olekaan enää täällä.

Tässä uudessa tavoitteessa ja rutiinissa on vain yksi suuri ongelma. Kohta tulee talvi ja rakastan lämpöä. (Siis ihan oikeasti oon ihan vilukissa ja palelen aina kun muilla on kuuma, enkä KOSKAAN valita helteistä. En ole ikinä kokenut, että Suomessa olisi ollut liian kuumaa päivää.) Säistä riippuen varmasti viimeistään joulu-tammikuussa loppuu lenkkeilyt. Mitäs sitten tilalle? Pitäisikö ruveta käymään useammin salilla ja nimenomaan aina aamuisin? Vai miten te himolenkkeilijät tai satunnaiset lenkkeilijät teette? Sinnikkäästi läpi vuoden paahdatte menemään vai keksittekö jotain muuta talven ajaksi? Kuinka saada itsensä keväällä taas lähtemään lenkille, jos on koko talven jättänyt väliin?

Edellistä kirjoittaessa taisin jo itsekin ratkaista tämän. Samoihin aikoihin varmaan kun minulle kelpaavat lenkkeilysäät loppuvat loppuu myös pyöräilykelit. Eli siitähän tulee jo jonkinlainen lenkki, kun kävelee aamuisin koululle tai sitten sinne salille. Hölkkäilyt ja juoksut siinä sitten jäävät väliin, mutta kai se reipas kävelykin on parempi kuin ei mitään. Yli kolmen kilometrin matka siinäkin tulee, jos lähden koululle, kaupungille tai salillle. Ehkä hyvä sääntö olisikin itselle se, että heti kun ottaa keväällä polkupyörän käyttöön on aloitettava aamulenkkeilyt. Vaan mitenkäs isommat vapaapäiväputket ja lomat? Pitänee sitä vielä miettiä.

Nyt kun on vauhti päällä niin mietin, että pitäisikö aamupalan jälkeen lähteä käymään vielä salilla. En ole kuukausiin kunnolla käynyt ihan vain salin puolella. Ryhmäliikunnat ovat jostain syystä houkutelleet enemmän ja on ollut kiireitäkin. Pitäisi tuon kanssa ottaa itseään niskasta kiinni ja ruveta käymään enemmän. Ehkä nyt en voi luistaa asiasta enää enempää, kun kirjoitan sen tänne julkisesti ylös. Nykyään vain olisi aikaa enemmän iltaisin, enkä silloin tykkää käydä salilla, koska a) ruuhkaa b) aamupäivästä olisi enemmän energiaa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti