Tunnisteet

elintarvikkeet (48) elämä (34) Emmerdale (7) Euroviisut (3) haaste (10) joulu (7) juoma (15) keho (30) kesä (1) kirjat (22) koira (14) kuntoilu (57) Kuntoportti (20) käsityöt ja askartelu (7) Leffat (7) lenkkeily (11) lista (19) Minä (16) musiikki (5) onnellisuus (11) paasto (9) pelit (7) pyöräily (7) reissaaminen (15) ruoka (41) spinning (9) syksy (7) talvi (5) tankotanssi (18) unet (1) vaatteet (13) venyttely (10) yoga ja pilates (6) zumba (5)

tiistai 18. syyskuuta 2012

Mikä sinua motivoi?

Ah, eilen oli hyvä päivä. Kävin illalla YogaPilateksessa ja paria liikettä lukuuottamatta tuntui menevän paremmin kuin koskaan aiemmin. Ehkä laji ja liikkeet alkavat tulla tutuiksi ja niitä pikku hiljaa osaa paremmin ja/tai sitten takana olevat lepopäivät ovat oikeasti tehneet hyvää. YogaPilateksen jälkeen muutenkin on niin hyvä olo ja hyvä mieli. Keho palkitsee kun sitä on ensin hellinyt oikein kovasti. Yleensä sen jälkeen kuljenkin jonkinlaisessa horroksessa hymy korvissa jonkin aikaa.

Nuo Kuntoportin YogaPilates -tunnit ovatkin olleet todella mukava yllätys. Tunnilla yhdistellään sekä joogasta että pilateksesta juttuja ja ainakin minun mielestäni kokonaisuus toimii loistavasti. Onko sitten tuo yhdistelmä vai hyvä ohjaaja vai mikä syynä. Aiemmin olen joskus kokeillut erilaisia jooga-juttuja ja pettynyt siihen, kun en olekaan tykännyt niistä niin paljon kun odotin.  Ihan harmittaa, että tänään en mennyt aamutunnille ja jatkossa en enää pääsekään tiistaiaamuisin.

Sitten itse asiaan, mistä minun on pitänyt jo pitkän aikaa kirjoittaa. Nimittäin siitä, että mikä motivoi liikkumaan. Mielelläni kuulisin nimittäin muidenkin kokemuksia ja kommentteja tähän asiaan.

Oli aihe sitten ihan mikä tahansa, niin yksi parhaista motivoinnin keinoista on varmastikin kaikenlaiset taulukot ja kilpailut. Taulukoita on niin mukava katsella ja niistä on mukava seurata omaa tai muiden kehitystä. Toisena tulee sitten kilpailut. Minut voi varmaan huijata melkein mihin tahansa, jos siitä vain tekee kilpailun. Mikseihän kaikesta tehdä? Tai kai sitä itse voisi tehdä koko elämästään yhtä pelkkää kilpailua. On tuossa kilpailuinnossa huonokin puolensa. Joskus taas en viitsi edes lähteä mukaan, jos en usko omiin mahdollisuuksiini.

Mitä sitten tulee liikkumiseen ja/tai painonpudotukseen, niin edellisten ohella paras motivaattori on kun katsoo Suurinta Pudottajaa tv:stä. Hyvä, jos malttaa katsoa edes kokonaista jaksoa, kun haluaisi jo itsekin lähteä liikkumaan.

Aiemmat esimerkit kun käsittelivät enemmän treenauksen ulkopuolella tapahtuvaa motivointia, niin lisätään vielä yksi, joka motivoi itse suorituksen aikana. Nimittäin musiikki. Ilman musiikkia en varmaan jaksaisi tehdä mitään viittä minuuttia kauempaa.

Minkälainen musiikki auttaa sinua? Mikä pistää sinun jalkasi vispaamaan tai lanteesi heilumaan? Minkä kappaleen kuultuasi jaksat vielä lisää, vaikka kuvittelit olevasi jo ihan poikki? Mitä ylipäätään kuuntelet?

Minä käytän aina lenkkeillessä ja pyöräillessä tätä listaa:
Suoritusmusaa
Venytellessä ja rauhoittuessa käytän tätä listaa:
Venyttelymusaa

Toivottavasti listat toimivat ja näkyvät kaikille kun jaan ne noin vai pitäisikö olla lisättynä ensin spotifyn kaverilistalle? Ei kai. Jos toimivat, niin SAA ANTAA lisää biisivinkkejä molemmille listoille.

Molemmat listat poikkeavat hyvin paljon siitä mitä normaalisti kuuntelen. Eri tilanteet vain vaativat erilaisen musiikin. Kuunteletko sinä samaa musiikkia sekä treenatessa että "vapaalla" vai vaaditko eri tilanteisiin eri musiikit?

(Muistutus itselle: vielä kaksi viikkoa muuta treenausta ja sitten pitäisi keskittyä pääasiallisesti tankotanssiin.)

4 kommenttia:

 1. Minä taas olen ihan päinvastainen, ahdistun kilpailuista ja taulukoista. Enemmän olen sellainen fiilistelijä – esim. liikuntamotivaattiorina toimii hyvä olo, joka salin tai lenkin jälkeen tulee.

  Voisin kirjoittaa oman postauksen treenimusiikista, sen suhteen olen yllättävän kaikkiruokainen. Salilla soiva jumputus ei ikinä toimisi omissa kajareissa (paitsi Gangnam Style), mutta Kuntoportissa siitä tulee kotoisa ja tarmokas olo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, se jälkifiiliskin kyllä on ah.. ..koukuttava!

   Tee toki oma postaus!
   (Voin sitten mahdollisesti kähveltää sieltä jotain vinkkejä omille listoille ja treenaukseen. ;) )

   (Ekaa kertaa tajusin käyttää tätä vastaus-toimintoa, enkä vaan kirjottanu kommenttia ketjuna perään. Hyvä minä! :) )

   Poista
 2. Kiitos tuosta soittolistasta! Sai kahvakuula kyytiä lauantaiaamuna. :)

  VastaaPoista