Tunnisteet

elintarvikkeet (48) elämä (34) Emmerdale (7) Euroviisut (3) haaste (10) joulu (7) juoma (15) keho (30) kesä (1) kirjat (22) koira (14) kuntoilu (57) Kuntoportti (20) käsityöt ja askartelu (7) Leffat (7) lenkkeily (11) lista (19) Minä (16) musiikki (5) onnellisuus (11) paasto (9) pelit (7) pyöräily (7) reissaaminen (15) ruoka (41) spinning (9) syksy (7) talvi (5) tankotanssi (18) unet (1) vaatteet (13) venyttely (10) yoga ja pilates (6) zumba (5)

sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Juokse Cooper, juokse!

Alkusyksystä aloin ideoimaan, että suurella porukalla voisimme ryhtyä masokisteiksi ja vuosien tauon jälkeen kokeilla mitä nykyään saisi tulokseksi cooperin testistä. Testissähän siis juostaan 12 minuuttia ja lopuksi katsotaan kuinka pitkän matkan on juossut. Useista kutsutuista ja muutamista luvanneista huolimatta paikalle saapui minun ja miehekkeen lisäksi kaksi urhoollista. Eli kaiken kaikkiaan juoksijoita oli neljä. Mielestäni me kaikki juoksimme yllättävän hyvin ja olen oikein ylpeä tuloksistamme.

Oma tulokseni oli 2300 metriä, mikä tarkoittaa sitä, että pääsin tuloksella kategoriaan hyvä. (Erinomainen, hyvä, keskitaso, huono, hyvin huono). Seuraavan kerran tavoitteeksi voisinkin asettaa sen, että pääsisin tuohon erinomaiseen. Seuraava kerta kyllä on jo keväällä ja talvella tuskin tulee tähän treenattua. Realistisempi tavoite voisikin olla, että ensikesän harjoittelee ja ensisyksynä juoksisi niin paljon, että pääsee erinomaisten joukkoon.

Juoksussa olikin joitain tekijöitä, jotka ehkä hidastivat matkantekoa tai sitten käytän niitä vain tekosyinä. Osittain tämän juoksun tarkoituksena olikin testata, että millaista se olikaan ja miettiä mitä seuraavalla kerralla voisi tehdä toisin. Tässä muutamia toiveita, huomioita ja ajattelunaiheita:
 • toivottavasti seuraavalla kerralla ei sada. Auringonpaiste ja kevyempi vaatetus olisi mukava.
 • kannattaako kuunnella samalla musiikkia? IPodin johto oli vähän väliä tiellä.
 • täytyisi saada joku muu henkilö laskemaan ne kierrokset, niin ei tarvitsisi itse niistä stressata
 • erillinen ajanottaja olisi hyvä. Voisi aina ohimennessä kertoa paljonko on aikaa jäljellä ja muutenkin selkeästi kertoa kun aika on mennyt. Nyt meistä neljästä kolme taisi välillä vilkuilla itse omaa kelloaan. Itse jouduin sen aina hankalasti taskusta kaivamaan.
 • osta paremmat kengät. Kuten pelkäsinkin kengännauhat aukesivat kesken kaiken. Niissä on ollut sellaista vikaa jo pitkään. Muutenkin niistä meinaa tulla jo jalka läpi.
 • pitempi lämmittely voisi olla hyväksi. Esim. kävelisi paikalle kotoa asti.
 • enemmän treenausta ennen suoritusta
 • joukolla hauskaa ja ensikerralla enemmän väkeä mukaan
 • lopussa kunnon spurtti. Nyt hölkkäsin tasaisen tappavaa vauhtia koko 12 minuuttia.

4 kommenttia:

 1. Hienoa! Mahtava tulos! Minäpä kävin reippaana tyttönä ysiltä illalla salille ja juoksin harjoituscooperin juoksumatolla. Ilman kenkiä. Väsyneenä ja turvonneena. Täysin lämmittelemättä. (Tekosyitä, tekosyitä..)

  Tulokseksi tuli reippaat 2 km, johon en ihan ole tyytyväinen, mutta uskon olosuhteiden tosiaan vähän vaikuttaneen. Ensi viikonloppuna lienee H-hetki, joten parempi valmistautua kunnolla. Yritän itse saada sen yli 2200 kipitettyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja eikö se oo hankalampi jollain matolla juosta? Kyllä se sitten menee luonnossa paljon paremmin. Tsemppiä juoksuun! :)

   Poista
 2. Hyvä Erja, loistava tulos tuo 2300m!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tack. :)
   En meinaa itsekään tuota uskoa, että noinkin paljon juoksin. :)

   Poista