Tunnisteet

elintarvikkeet (48) elämä (34) Emmerdale (7) Euroviisut (3) haaste (10) joulu (7) juoma (15) keho (30) kesä (1) kirjat (22) koira (14) kuntoilu (57) Kuntoportti (20) käsityöt ja askartelu (7) Leffat (7) lenkkeily (11) lista (19) Minä (16) musiikki (5) onnellisuus (11) paasto (9) pelit (7) pyöräily (7) reissaaminen (15) ruoka (41) spinning (9) syksy (7) talvi (5) tankotanssi (18) unet (1) vaatteet (13) venyttely (10) yoga ja pilates (6) zumba (5)

tiistai 23. lokakuuta 2012

Käännytystyötä

Viisitoista hyvää syytä unohtaa yliopisto ja hakea ammattiopistoon:
Keskittyen enemmän aloihin, joita olen itse opiskellut, mutta jotkut kohdista pätevät alaan kuin alaan.
 1. Ammattiopistolla saat ilmaisen ruoan joka päivä.
 2. Ammattiopisto huolehtii terveydestäsi tekemällä niin pahoja ruokia, että lounaasi koostuu yleensä 80-100% salaatista.
 3. Ammattiopistolla tehdään lukujärjestys puolestasi ja huolehditaan siitä, että varmasti tulet joka päivä kouluun. Yliopistolla odotetaan, että teet kotona kaikki opintosi ja jos joskus järjestetäänkin luentoja, niin kukaan ei odota, että saapuisit välttämättä paikalle.
 4. Ammattiopistosta saat ammatin. Yliopistosta valmistumisen jälkeen voit ruveta tutkijaksi, työttömäksi tai ryhtyä opiskelemaan uutta alaa.
 5. Yliopisto pilaa maksasi.
 6. Yliopiston harvoilla luennoilla tapahtuu tuskin koskaan mitään jännittävää. (Etenkään nyt kun ei ole edes Vesteristä pitämässä taukojumppaa ja kääpiökävelyä.) Ammattiopistolla voit päästä kesken tunnin seuraamaan sitä kun oppilaat tappelevat käytävällä ja puoli metriä lyhyemmät heiveröiset opettajat yrittävät erottaa nahistelijoita toisistaan.
 7. Ammattiopistossa saat käyttää työasua, eikä aamuisin tarvitse vaivata päätään sillä, että mitä kummaa sitä tänään pukisi päälleen.
 8. Ammattiopistolla saa liikuntaa koulupäivän päätteeksi, kun yrittää hypellen väistellä kaikkia oven edessä olevia räkäklimppejä.
 9. Yliopistolla on tulostuskiintiö. Ammattiopistolla ei.
 10. Ammattiopistolla jaksat käyttää aivojasi vapaa-ajallakin ja pystyt rentoutumaan. Yliopistossa ollessasi et ole koskaan vapaalla, kun mielessäsi on kolme palauttamatonta esseetä, kaksi ryhmätyötä ja tentti, johon et ole löytänyt kirjoja.
 11. Ammattiopistolla saat elämääsi rutiinia ja asioilla on selkeät aikataulut ja tiedät mitä tehdä milloinkin. Yliopistoelämää viettäessäsi ei ole mitään aikaa ja elät vain yhdessä horroksessa ja sumussa ilman mitään selkeää rutiinia.
 12. Johtuen kohdasta 11. opit arvostamaan lomia entistä enemmän.
 13. Ammattiopistossa löydät selkeämpiä vastauksia ahdistaviin kysymyksiin: "missäs vaiheessa opintosi ovat?" ja "mikäs sinusta tulee isona?" unohtamatta klassikkoa: "siis mitä ihmeen kummaa sinä oikein opiskelitkaan?"
 14. Ammattiopistossa tarvitset vähemmän kirjoja koko vuodelle kuin mitä tarvitsisit edes yhteen yliopiston tenttiin. Niinpä kirjat viitsii ostaa itselleenkin, eikä tarvitse harmitella, että taaskin meni tenttiin niin, ettei koskaan edes nähnyt kirjoja, jotka olisi tahtonut lukea, jolleivat varausjonot olisi olleet niin pitkiä.
 15. Ammattiopistossa sinusta pidetään huolta, eikä kukaan odota sinun käyttäytyvän asiallisesti.
Bonuskohta: ammattiopistolta saa ilmaisia kansioita.

8 kommenttia:

 1. "Yliopistoelämää viettäessäsi ei ole mitään aikaa ja elät vain yhdessä horroksessa ja sumussa ilman mitään selkeää rutiinia."

  Ja näin Erjan Evankeliumia lukiessani huomaan kuinka suomukset tippuvat silmistäni ja tajuan eläneeni kaksi vuotta täydessä horrostilassa ja heränneeni siitä vain osittain kesäisin. Ou mai gaad!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että voin olla avuksi ja auttaa teitä kaikkia väärällä tavalla eläviä. ;)

   Poista
 2. Sinun täytyy Erja ehdottomasti spämmätä tämä kaikille Suomen yliopistojen postituslistoille ja palvelimille ja servereille ja tulostimille ja käydä yön pimeydessä liimailemassa tulostettuja kopioita kampuksen seinille niin ehkä edes muutama pelastuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ha ha haa :D
   Saa vapaasti kopioida ja käydä levittämässä tätä ilosanomaa! ;)

   Poista
 3. Kohta 4 ei pidä paikkaansa, mutta muuten hyvä :)

  VastaaPoista
 4. ahhaha, tää oli ihan loistava!! Nauran täällä itekseni ja kuuluu varmaan naapuriin asti.. ;D

  VastaaPoista