Tunnisteet

elintarvikkeet (48) elämä (34) Emmerdale (7) Euroviisut (3) haaste (10) joulu (7) juoma (15) keho (30) kesä (1) kirjat (22) koira (14) kuntoilu (57) Kuntoportti (20) käsityöt ja askartelu (7) Leffat (7) lenkkeily (11) lista (19) Minä (16) musiikki (5) onnellisuus (11) paasto (9) pelit (7) pyöräily (7) reissaaminen (15) ruoka (41) spinning (9) syksy (7) talvi (5) tankotanssi (18) unet (1) vaatteet (13) venyttely (10) yoga ja pilates (6) zumba (5)

keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Tulin minä kaapista ulos.

Ajattelin vihdoinkin esitellä itseäni hiukan tarkemmin ja tulla samalla kaapista ulos.

Terve vaan kaikille! Olen siis Jyväskyläläinen opiskelija, joka kirjoittaa blogia ja tekee kaikkea muutakin kivaa. Kaupunkina Jyväskylä on kyllästyttänyt jo pitkään, mutta taidan olla täällä jumissa niin kauan kuin miehekekin pysyy täällä ja niin kauan kuin yhteishuoltajuudella oleva koirani on täällä. Kolmas syy tässä kaupungissa asumiseen on kuntosalini Kuntoportti. Mistä löytäisin yhtä hyvän salin? Ehkä rupeankin tutkimaan asiaa ja sen perusteella valitsen seuraavan asuinkaupunkini. Ellen sitten jää tänne sittenkin loppuelämäkseni.

Kaikkien luetteleminen olisi mahdotonta, mutta tässä joitakin asioita, joista pidän:
 • Emmerdale
 • Euroviisut
 • Star Wars
 • Pommi
 • eläimet (Etenkin norsut, karhut, koirat, kissat, lehmät...)
 • minä itse
 • nallet
 • joulu
 • lämpö (Pitäisi varmaan muuttaa jonnekin päiväntasaajan tienoille.)
 • uusien asioiden kokeileminen
 • oppiminen ja itsensä kehittäminen
 • pelit
 • Heikki Kinnunen
 • Robert Downey jr
 • Take That
 • Michael Jackson
 • Prāta Vētra
 • Within Temptation
 • brittikomediat (mm. Pikku-Britannia, Musta Kyy, Todella Upeeta, Dibleyn kirkkoherra, Huonosti käyttäytyvät miehet.)
 • IRC

Asioita, joiden parissa rentoudun:
 • kirjat
 • elokuvat ja tv-sarjat
 • liikunta
 • käsityöt


Mikä tämä kaapista ulos tuleminen sitten on? Muutamat tästä jo tietävätkin. Tasan kaksi ihmistä on sen kuullessaan sanonut jotain positiivista ja kannustavaa. Lopuista ihmisistä noin puolet ovat todenneet jotain neutraalia ja vaikuttaneet siltä, ettei heitä olisi voinut vähemmän kiinnostaa. Lopuilta on tullut jotain negatiivista kommenttia tai ovat sanoneet jotain neutraalia, mutta ilmeet ja äänensävyt ovat paljastaneet halveksuntaa tai kauhua.

Pikkutyttönä, kun olin vielä kaapissa.

Nyt on aika paljastaa tämän vuoden kaikkein synkin ja tarkimmin varjeltu salaisuus elämästäni. Tästä suuresta salaisuudesta on johtunut sekin miksi olen tämän syksyn ollut niin kovin kiireinen. Kaikki aikani on mennyt joko tähän salamyhkäiseen toimintaan ja liikuntaan. Noiden kahden lisäksi ei hirveästi olekaan tullut muuta touhuttua. Tässä vaiheessa kaikki varmaan luulevat, että olen joko raskaana tai järjestelen itselleni häitä tai molempia. Turhaan säikähditte. Tähän ei liity mitään sellaista. Kuva kertonee enemmän kuin tuhat sanaa, joten annetaan seuraavaksi kuville vuoro puhua.


Ei, minulla ei ole salaista kaksoissisarta, eivätkä valkotakkiset ole tulleet hakemaan minua. Vaan ryhdyin tänäsyksynä opiskelemaan itselleni uudessa laitoksessa. Yliopistotutkinnollahan en tee yhtikäs mitään. Tai ehkä ne paperit voisi kehystää ja laittaa seinälle aina kun sukulaisia tulee kylään? Missä sitten saa käyttää näin ihania ja seksikkäitä asukokonaisuuksia? No, parhaalla mahdollisella alalla tietenkin. Eli ammattiopiston elintarvikealalla. Paljon hyödyllisempi koulutus ja vaikken töitä saisikaan, niin kyllähän sitä työttömäksikin jää mieluumin jostain oikeasta ammatista kuin yliopiston humpuukialoilta. (Olenkohan muuten maailman ainoa ihminen, joka on siirtynyt yliopistosta ammattiopistoon?)

On tässä meinannut opiskeluahneuskin iskeä. Mielessä olisi jo vaikka mitä muitakin kouluja, joita tekisi mieli käydä tämän jälkeen.

Leipuripuolen paita on lyhythihaisempi kuin
keittiöpuolen.
Pidetään tämä blogi jatkossakin positiivisena ja iloisena, joten kannustavat kommentit voit jättää tänne. Kauhistuneet ja negatiiviset kommentit voit laittaa teksiviestillä, antaa facebookviestillä, kertoa niitä selkäni takana jollekin muulle tai sitten pitää ihan vain omana tietonasi.

Jos jotain oleellista jäi kertomatta tai muuten vaan kiinnostaa, niin esittäkää toki niitä kysymyksiä!


14 kommenttia:

 1. Hassua, että ajattelet itse asiasta niin että se pitää salata, viis koulutuksesta tai sen asteesta, tärkeintähän on että itse nauttii työstään! :) Onnea opintoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Olen ehkä liian tottunut siihen, että kaikki meikäläisen ideat aina lytätään ennen kuin ehdin niitä kokeilla, niin päätin tästä tehdä tämän paljastuksen sitten kertarytinällä kaikille.
   (Ja on tässä aika kiireisenäkin ollu, kun itse sain tietää päivää ennen koulun alkua, että pääsin tuonne, niin ei ole aiemmin ehtinyt mitään ilmoitella ihmisille.)

   Poista
 2. Jee, Erja, mahtava päätös! Noista ammattiopinnoista sinulla on varmaan paljon enemmän hyötyä oikeassa elämässä kuin mistään yliopiston yleissivistävästä hömpästä! Vaikka kiva pääoma nekin elämälle ovat. Osaat esimerkiksi yhdyssanat kirjoittaa oikein LOL

  Itsellä kun meni nuo kuviot vähän eri järjestyksessä, samalla kun opiskeltiin, tehtiin ihan oikeita kunnon töitä siivous-, hoito-, ja raksa-alalla, mutta monien vaiheiden jälkeen sitten akateemisia duuneja päästiin tekemään.

  Just nyt sitten olen joutunutkin ihmiskaupan uhriksi, mutta enpä anna riistäjän alkaa ruoskaansa selkääni soittaa vaan irtisanoudun ja annan kohtaloni universumin haltuun!

  Erjan mielisarjaa käännetään marraskuusta lähtien ihan eri porukalla - ellei sitten...

  Terkuin Kaarina
  Eespäin, eespäin väki voimakas, äl orjajoukko halpa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tästä on enemmän hyötyä. Tai edes jotain hyötyä! :D
   Jos ei ole, niin ehkä tämän jälkeen lähdenkin sinne kääntäjäkouluun.. ;)

   Yliopistohömppä on kyllä mielenkiintoista ja harrastemielessä varmasti jatkossakin luen esim. vanhoja tenttikirjoja tai livahadan salaa luennoille yms. Vaan ei kai sitä kukaan hullu töikseen halua tehdä? :O

   Eikä kyllä muutenkaan kaduta tuo yliopistoaika pätkääkään. Hauskaa elämäähän sekin oli. :)

   Poista
 3. Hahahaa... siis onko sulla itsellä jokin asenneongelma tähän asiaan, kun oletat että jollakulla olisi jotain negatiivista sanottavaa tästä? Hassua :D

  Oon kyllä loukkaantunut, että mua ei oo mainittu tuolla listassa!

  Ps: Neiti M tuossa vieressä tokaisi tuosta kuvasta, että "Kaksi Raisaa" XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kopioinpa tähän lähes saman vastauksen kuin aiemmin:
   Olen ehkä liian tottunut siihen, että kaikki meikäläisen ideat aina lytätään ennen kuin ehdin niitä kokeilla, niin päätin tästä tehdä tämän paljastuksen sitten kertarytinällä kaikille vasta pienen testaamisen jälkeen. (Tai kuten sanoinkin, niin muutamilta tyypeiltä onkin jo tullut vähän kummmallista negatiivista palautetta ja järkyttyneitä ilmeitä ja silmien pyörittelyä..)
   (Ja on tässä aika kiireisenäkin ollu, kun itse sain tietää päivää ennen koulun alkua, että pääsin tuonne, niin ei ole aiemmin ehtinyt mitään ilmoitella ihmisille.)

   Kaksi Raisaa!!!!! :'D

   Poista
 4. Et tosiaankaan ole ainoa ihminen joka on vaihtanut ylihömppöpöpistön ammattiopistoon! Hienoa, ihmeellistä, ihmeellisen hienoa ja erittäin korkeasti kannustettavaa toimintaa Erja!!!
  Arvaa vaan luinko kirjoituksesi jännityksestä kihelmöiden, en ihan odottanut tällaista kaapista ulostuloa. Ps. oot melkein viikon myöhässä, kansainvälinen kaapista ulos -päivä oli 11.10.
  ps. Leipurismi pukee Sinua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää olla aina vähän sen verran poikkeavampi ja tehdä asiat aina väärinä päivinä.. ;)

   Poista
 5. Huippua! Mun koulussa ainakin on yksi saman oivaltanut: jos et halua tutkijaksi(joille on suht vähän tilaa tässä maassa), opiskele yleishyödyllisempi ammatti. :) Opiskeluintoa ja jaksamista Jyväskylään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viisas tyyppi siis. :)
   Tutkijana olo olisi kyllä melkoisen kamalaa hommaa, vaikka yhtäaikaa myös voisi olla ihan mielenkiintoistakin. Ehkä ihan vaan paras vaihtoehto on lukea muiden tutkimuksia ja ite vaan touhuta ihan muita juttuja.
   Kiitos samoin sinnekin! :)

   Poista
 6. Onhan se varmasti paljon parempaa touhua opiskella jotain mikä innostaa, kuin ahdistua keskeneräisistä jutuista joihin on kiinnostus lakannut. Saat sitten joskus kestittää meitä etnologian puolen kavereita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, sitten ku te ootte kaikki työttömiä juoppoja, niin alan hyväntekeväisyysmielessä leipomaan teille joka viikko pullaa ja leipää. ;)

   Hyvin muuten sanottu. Ei ole pitkään aikaan ahdistanut mikään keskeneräinen juttu. Ainakaan kovin pahasti. :)

   Poista
 7. Moikka :-)

  Itsekin opiskelin aikoinaan elintarvikelinjan eli olen leipuri-kondiittori. Tuleeko sinusta samanmoinen siis? ;-)

  T.mansikkapilvi.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, hienon ammatin olet valinnut! ;)
   Onko riittänyt hyvin hommia ja pysynyt mielekkäänä vai oletko lähtenyt ihan eri hommiin?
   Niitäkin opintoja tuolla on, mutta todennäköisemmin suuntaudun sieltä sinne elintarvikepuolelle.
   Harrastemielessä nuo leipurin hommat on mielenkiintoisia, mutta ehkä tuo toinen puoli on enemmän sellaista, jota jaksaa ehkä joskus vielä töikseen tehdä.

   Poista