Tunnisteet

elintarvikkeet (48) elämä (34) Emmerdale (7) Euroviisut (3) haaste (10) joulu (7) juoma (15) keho (30) kesä (1) kirjat (22) koira (14) kuntoilu (57) Kuntoportti (20) käsityöt ja askartelu (7) Leffat (7) lenkkeily (11) lista (19) Minä (16) musiikki (5) onnellisuus (11) paasto (9) pelit (7) pyöräily (7) reissaaminen (15) ruoka (41) spinning (9) syksy (7) talvi (5) tankotanssi (18) unet (1) vaatteet (13) venyttely (10) yoga ja pilates (6) zumba (5)

keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Tankoilua ja onnitteluja!


Hyvää tiistai-iltaa kaikille! Jälleen on ollut mukava syyslomapäivä. Aamulla kävin yogapilateksessa, spinningissä ja kahvakuulassa. Hiukan tuntui hassulta mennä rennomman tunnin jälkeen tuollaisille rehkimistunneille, mutta hyvinhän se sujui. Kävin vasta toista kertaa kahvakuulailemassa ja edellisestä kerrastakin taitaa olla lähes puoli vuotta. Arkana ja suosittelujen myötä otin vain kuuden kg:n kuulan. Sopivampi olisi varmaankin ollut se 8 kg:n. Pitää muistaa rohkeasti ottaa se isompi, jos vain joskus vielä pääsen sille tunnille. Vähän hankalaan aikaan ovat minulle nuokin tunnit.
Illalla kävin ensimmäistä kertaa tankotanssin alkeet 2 -tunnilla. Eipä tuo tunti kovin paljon alkeet 1 -tuntia haastavampi ollut ja ihan hyvin olisin voinut mennä niille jo aikaisemmin. Tai hankalahan sitä on arvioida. Tuntuu, että aivot joutuivat työskentelemään vähemmän, mutta jutut, joita tehtiin olisivat vaatineet enemmän lihasta. Molemmilla tunneilla liikkeet myös ovat sellaisia, että äkkiähän ne joten kuten oppii, mutta jos tahtoo niistä täydellisiä, niin voisihan niitä harjoitella ja hioa vaikka loputtomiin. Siksi näitä on niin vaikea laittaa mihinkään vaikeustasoasteikkoon.

Kenties tämän päivän haasteellisin tehtävä oli se, kun seisoimme tangolla pää alaspäin. Tai siis muut seisoivat ja minä lähinnä treenasin sitä, että saisin jalat nostettua koukussa edes hetkeksi rinnalle. Rupesi se pikku hiljaa ehkä sujumaankin paremmin. Eli jo yhden tunnin aikana kehityin enemmän kuin uskalsin toivoakaan. En tiedä menikö tekniikka oikein vai ihan pieleen vai jotain siltä väliltä. Suurin ongelma pidossa oli kuitenkin käsivoimien puute. En ole kuitenkaan varma siitä, että jos käsissäni olisi ollut selkeästi enemmän voimaa, olisinko kuitenkaan uskaltanut tehdä tuota. Tankotanssissa kolme tärkeintä asiaa taitavatkin olla voima, uskallus ja tekniikka. Siitä ei silti päästä mihinkään, että toistuvasti joudun eri lajeissa tilanteisiin, joissa huomaan, että käsissäni ei vain ole tarpeeksi voimaa. Täytyisikin varmaan asettaa uudeksi tavoitteeksi se, että joskus saisin tehtyä edes yhden täydellisen leuanvedon. Sen yhden täydellisen jälkeenhän sitä olisikin sitten helppo harjoitella pitemmälle ja lisätä toistoja säännöllisesti. Tänään pisti kyllä mietityttämään sekin, että kuinkahan paljon tuo aamullinen rehkiminen vaikutti illan tankotanssituntiin. En tuntenut itseäni erikoisen väsyneeksi, mutta olisinko silti jaksanut ja onnistunut paremmin ilman aamuliikuntaa? Ehkä voisinkin kokeilla sellaista, että aina ennen tankotanssitunnille menoa pitäisivin lepopäivän tai kaksi.

Onneksi olkoon tänään 40 vuotta täyttävä Emmerdale! (Varoitus: Tekstistä klikattava linkki/video sisältää jonkin verran juonipaljastuksia.)
Huomisen kunniaksi tuleekin Emmerdalen jakso suorana lähetyksenä. Jännittääköhän minua enemmän kuin näyttelijöitäkään? Suomessa näämme sitten tv:stä tämän jakson noin kahden tai kolmen vuoden kuluttua. Paljon ehtii tapahtua siinä ajassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti