Tunnisteet

elintarvikkeet (48) elämä (34) Emmerdale (7) Euroviisut (3) haaste (10) joulu (7) juoma (15) keho (30) kesä (1) kirjat (22) koira (14) kuntoilu (57) Kuntoportti (20) käsityöt ja askartelu (7) Leffat (7) lenkkeily (11) lista (19) Minä (16) musiikki (5) onnellisuus (11) paasto (9) pelit (7) pyöräily (7) reissaaminen (15) ruoka (41) spinning (9) syksy (7) talvi (5) tankotanssi (18) unet (1) vaatteet (13) venyttely (10) yoga ja pilates (6) zumba (5)

sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Spindeä ja raakasuklaata

Voi, mahoton miten kauan oon tätä kirjottanu. Tässä siis teksti, jota oikeasti aloitin jo eilen, mutta en viitsi muuttaa enää yksityiskohtia. Eli vaihtaa lauseista "tänään"-sanaa "eilen"-sanaksi.

Hyvin on alkanut tämä syysloma. Vaikka mitä olen ehtinyt touhuta ja nyt on vasta lauantai. Mukavaa olla tehokas ja touhukas niin kauan kuin se pysyy mielekkäänä, eikä aiheuta stressiä. Aamupäivästä lähdin pitkästä aikaa spinningiin, jonka jälkeen tein vielä salitreenin. Spinningissä olen tänä vuonna käynyt harmillisen vähän ja viimekerrasta on kulunut jo todella paljon aikaa. Edellisen kerran kun yritin mennä polkemaan, niin tunti olikin jo täynnä, enkä päässy mukaan. Siitäkin taitaa olla jo kuukausi tai jopa kaksi aikaa. Niin se aika vain kuluu nopeaan.

Spinning sujui tauosta huolimatta yllättävän hyvin. Vaikka tunti olikin easy spinning, niin en siltikään muista, että olisi koskaan tuntunut noin kevyeltä. En nyt ole ihan varma, että onko tässä vain kunto kasvanut niin paljon vai käytinkö itse vahingossa liian kevyitä vastuksia vai mistä oli kyse. Ainakin toiseksi viimeinen  työkappale, jonka piti olla ohjelman rankin taisi olla minulla vahingossa koko tunnin kevyin. Jotain siis meni pieleen niissä säädöissä. Olisi vain pitänyt rohkeammin laittaa kunnon vastukset. Yritin kyllä sitten ottaa vähän rankemmin viimeisessä työosuudessa, mutta ei sekään liian rankalta tuntunut.

Tunti olisi ollut täydellinen lämmittely, jos noin maltilla jaksaisi vetää seuraavassa spinningmaratonissa sen ensimmäisen tunnin. Toivottavasti Kuntoportin perinteinen Halloweenin spinning-maraton on siis tulossa ja pääsen osallistumaan siihen. Melkein vuosi jo siitä kun edellisen kerran osallistuin spinning-maratoniin ja ikävä on ollut. Viimeaikoina on tullut mietittyä, että miten sitä jaksaa maratonilla, jos ei ole aikoihin ollut edes normaalitunneilla, mutta ainakin tämänpäiväisestä jäi vain hyvät fiilikset. Varmaankin täytyy kuitenkin käydä testaamassa vielä noita rankempiakin tunteja, että tietää varmemmin miten ne sujuvat. Salillamme on siis kolmen eri tason spinning-tunteja.

Ohjaaja taisi olla minulle aivan uusi ja vaikka usein kestää tottua uusiin ohjaajiin ja kaikilla voi olla erilainen tyyli, joka ensimmäisellä kerralla voi vaikuttaa oudolta, niin tämä ohjaaja vaikutti hyvältä jo ensimmäisen tunnin perusteella. Hän osasi hyvin ohjaistaa mitä on tulossa ja mitä milloinkin tehdään ja kappalevalinnatkin olivat hyviä. Tasamaakappaleita en enää niinkään muista, mutta työkappaleissa oli paljon sellaisia joita omaltakin liikuntamusiikkilistaltani löytyy. Viimeisin työkappale olikin sellainen, joka löytyy ihan minun normaalin musiikin listaltani. Joskus on ihan mukava kuunnella spinningissä hyviä kappaleita, jotka ovat tuttuja, mutteivat kuitenkaan ole omalla liikuntalistalla, vaikka liikkuessa tykkäänkin kuunnella eniten
ihan vaan perusjytää ja jumputusta.
Usein ulkona pyöräillessä olen kuunnellut tätä kappaletta ja miettinyt, että olisi hyvä spinning-kappale.Nyt pääsin testaamaan sen spinningissäkin. Toimi loistavasti.

Tämä oli tunnin viimeisenä työbiisinä. Hyvinhän se tämäkin toimi, vaikkei ihan mitään perusjytää olekaan.
Polkemisen jälkeen siirryin vielä itse kuntosalin puolelle nostelemaan painoja. Kenties pitäisi aina tehdä vähintään 45 minuutin lämmittely, koska salitreeni sujui nyt harvinaisen hyvin. Ainakin aluksi. Esim. yhdessä liikkeessä (En koskaan tiedä näitä nimiltä. Ehkä siksikin pitäisi pyytää jo uusi ohjelma ja kysyä tarkkaan mitä ne ovat nimeltään.) vedin lähes vaivatta sen määrän toistoja, joita aiemmin tein pienemmillä painoilla ja vasta torstaina ensimmäistä kertaa kokeilin näin isoilla painoilla toistojen ollessa huomattavasti pienemmät. Silti torstaina tuntui paljon raskaammalta. Lopussa aloinkin jo väsähtämään, mutta olinkin tehnyt normaaliohjelman lisäksi hiukan joitain ylimääräisiä liikkeitä sillä aikaa kun jonotin vuoroani joillekin laitteille.

Treenien jälkeen suuntasin kohti raakasuklaakurssia. Kurssi kesti noin kaksi tuntia. Aluksi saimme kuulla kaakaon historiasta ja siitä kuinka se tuotiin Eurooppaan ja miten siitä on jalostettu nykyinen tavallinen suklaalevy. Sitten saimme kuulla kaakaon useista ravintoaineista ja kaikesta hyvästä mitä raakasuklaaseen laitetaan. Kaakaossa on mm. enemmän magnesiumia ja antioksidantteja enemmän kuin mikään muu ravintoaine.

Kuuntelemisen jälkeen pääsimme parettain testaamaan raakasuklaan tekoa. Tekeminen oli paljon yksinkertaisempaa kuin miltä se oli etukäteen kuulostanut, eikä lämpötila nouse missään vaiheessa yli 50 °C astenn. Maustamisvaihtoehtoja oli erilaisia ja minä tein parini kanssa minttusuklaata. Hyvää tuli, vaikka suklaat minusta maistuivatkin enemmän maca-jauheelle kuin mintulle. Nyt sormeni syyhyäisivätkin kokeilemaan kaikenlaisia erilaisia versioita. Etenkin kookos ja chili ovat makuja, joita haluaisin testata. Kaikki pakollisimmat aineet minulla jo onkin, mutta kunnolliset muotit puuttuvat. Pitäisiköhän jo tänään lähteä ostamaan muotteja vai yrittäisinkö soveltaa jotain jo valmiiksi olevaa astiaa tehden ison klöntin, josta sitten raivolla hakkaisin puukolla pienemmiksi palasiksi.

Jotkut kuulema saavat raakasuklaan syönnistä päänkin sekaisin tai vähintään erikoisen hyvän mielen. Minä en tällaista itsessäni huomannut. Tai jos se minua jotenkin piristi, niin kuinka masentunut sitten olisinkaan ollut ilman suklaata. Harmi. Sillähän sitä olisi sitten voinut vetää oman päänsä sekaisin silloin kun muut tekevät sen viinalla. No, ehkä parempi kuitenkin olla tekemättä niin.


Näistä sitä herkkua syntyy.
Oletko sinä joskus tehnyt raakasuklaata? Millaista tuli? Millaista yleensä teet? Minkälaisia olet kokeillut? Oletko aina onnistunut? Onko mitään hyviä vinkkejä antaa? Onko joku onnistunut tekemään näitä joskus ilman kunnollisia muotteja? Vinkkejä otetaan vastaan.

2 kommenttia:

 1. Puhuttiinko myös lapsityövoimasta ja orjuudesta kaakaopapujen keruussa?

  Kookos jookos <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, niistä ei ehditty tällä kertaa puhua mitään. :(

   Poista