Tunnisteet

elintarvikkeet (48) elämä (34) Emmerdale (7) Euroviisut (3) haaste (10) joulu (7) juoma (15) keho (30) kesä (1) kirjat (22) koira (14) kuntoilu (57) Kuntoportti (20) käsityöt ja askartelu (7) Leffat (7) lenkkeily (11) lista (19) Minä (16) musiikki (5) onnellisuus (11) paasto (9) pelit (7) pyöräily (7) reissaaminen (15) ruoka (41) spinning (9) syksy (7) talvi (5) tankotanssi (18) unet (1) vaatteet (13) venyttely (10) yoga ja pilates (6) zumba (5)

torstai 4. lokakuuta 2012

Aamukahvilla

Juuri kun pääsin kehuskelemaan, että kyllähän meikäläinen elää ja syö aika terveellisesti, niin sitten sitä pitääkin jo seuraavaksi juosta porsastelemaan aamupala kahvilaan. No, ei se nyt niin hirveää porsastelua ollut ja vaikka olisikin, niin tuollaista tapahtuu ehkä noin kerran vuodessa, joten ei kai se niin kovin vaarallista voi olla.

Oli nimittäin pakko käyttää eräs alennuskuponki ja käydä herkullisella aamupannarilla miehekkeen kanssa. Me molemmat valitsimme pannukakun päälle kylmäsavulohta. Annokset olivat todella isot, varsinkin aamupalaksi. Mieheke otti annoksensa ihan isokokoisena. Minä valitsin pienemmän pannukakun, jonka viereen sai sitten salaattia. Eli ei nyt sentään ihan höpsötykseksi mennyt. Salaatinkastikkeeksi valitsin paprikavalkosipuliöljyn, enkä senkään kanssa lätrännyt ihan hulluna vaan otin aina haarukalla sen verran kuin tarvitsin. Yli puolet taisikin siitä jäädä. Juomaksi otin herkullisen latten. Hyvää oli, vaikken ottanut siihen edes mitään makusiirappia. Todennäköisesti se olisikin tehnyt siitä vain liian makean.

Huomaa salaatti!

Herkullista mönjää, nam nam!

 

*mumsmums*

Kaiken tämän mussuttelun jälkeen viikon positiiviset uutiset. Viimeksihän loin itselleni suunnitelman, jossa pudottaisin painoa 0,21kg/vko tai 0,26kg/vko. Siihen en edes laskenut mukaan edellistä viikkoa. Eli suunnitelman mukaan tällä viikolla painonpudotus olisi ollut nolla. Itse asiassa viimeaikojen lepäilyjen (ja menkkaturvotuksen) takia odotin, että paino olisi saattanut jopa nousta. Yllätys olikin suuri, kun viikottainen punnitus antoi tulokseksi -0,8kg. Eli olen nyt suunnitelmaani sen 0,8kg edellä. Ei silti pitäisi liikaa innostua. Kuitenkin sitten ensiviikolla lukemat ovat nousseet. Kaiken järjen mukaan pudotusta pitäisi olla enemmänkin, kun nyt on päässyt siitä turvotuksesta eroon, mutta entäs sitten muuten elintavat. Yritän vielä löytää itselleni sitä sopivinta ruokailutapaa ja olen tällä viikolla hiukan lisännyt syömisiäni, jotta jaksaisin paremmin rehkiä ja tämä viikko on tarkoituksella leppoisampi kuin taas seuraavat kolme viikkoa. Viime viikko oli ihan vahingossa kevyempi mm. kipujen ja kiireen takia.

Viime aikoina on muutenkin tullut pohdittua paljon näitä ruokailu- ja liikunta-asioita. Tällä hetkellä kaikki mitä teen tai syön on aika lailla itse mietitty tai ideoitu muiden ihmisten tavoista. Varmasti tekisi minullekin hyvää kysellä näistä vähän enemmän joltain, joka oikeasti tietääkin jotain asioista. Pari käyttämätöntä personal trainer -tapaamista onkin vielä käyttämättä. Kenties nyt olisi oikea aika ottaa taas yhteyttä ja varata tapaaminen.

Minkälaisia aamupaloja te syötte? Käyttekö koskaan kaupungilla aamukahvilla tai aamupalalla? Normaalisti en itse ole kovin hyvä syömään aamuisin. Kotona aamiaiseni on yleensä aika nestemäinen ja raikas, esim. mehut, pirtelöt, rahkat, hedelmät. Enkä käy muutenkaan kahviloissa kovin paljon. Tänä vuonna olen tainnut käydä kolme kertaa ja ne kaikki ovat mahtuneet tähän kahden viikon sisään. 

5 kommenttia:

  1. Pienistäkin muutoksista pitää olla inoinen, joten voit olla tyytyväinen itseesi! :)
    Varaa ihmeessä tapaaminen, uskon että sieltä saat kullanarvoisia vinkkejä. Mie syön aamupalan aina kotona, eikä miun aamu ala ilman puuroa ja raejuustoa. Oletko koskaan kokeillu? Pistähän testaukseen, mie tiiän että se kuulostaa pahalta, mutta vie kielen mennessään ;) I promise!

    VastaaPoista
  2. Pitänee joskus kokeilla, vaikka kuulostaakin hassulta. :D
    Ihan aamusta vaan on niin vaikea syödä mitään lämmintä. Yleensä pitää vähintään pari tuntia odotella.
    Jonkun aikaa kaapissa on ollut tattarihiutaleita, joista olen puuron meinannut tehdä. En nimittäin ole koskaan maistanut. Vähän jännittää, että millaista tulee. :) Jos on pahaa, niin sitten menee loput hiutaleet varmaankin leipätaikinoihin.

    Uskaltaisikohan maistaa kahta uutta asiaa kerralla. Eli tekisi tuon tattaripuuron JA pistäisi siihen raejuustoa. Viikonloppuna nimittäin ajattelin tuota puuroa keitellä ja sitä raejuustoakin olisi jo valmiiksi jääkaapissa.

    (BTW, mielestäni näytän tuossa kuvassa jotenkin pienemmältä kuin mitä oikeasti olen. Sopiva kuvakulma tai jotain. Eli jos tätä lukee jotkut tutut, jotka ei oo mua pitkään aikaan nähny, niin ei piä säikähtää. En minä noin paljon oo oikeesti pienentyny. Vaatteet ja kuvakulmat vaan tekee niin paljon... ;) )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja pöytähän tuossa sopivasti peittää keski- ja alavartalon.. :D

      Poista
    2. Ja hyvinhän nuo kuvat vääristää. Oikeasti mulla on hiuksissa aika PALJON violettia väriä. Tuossa ei jostain syystä näy niitä kohtia ollenkaan. Hassua.

      Poista
    3. Vai onko tässä vaan nuo väritkin niin pielessä. Ehkä sekin.
      Tästä taitaa tulla mun kaikkien aikojen eniten kommentoitu postaukseni. Kiitos minun. :)

      Poista